صافکاری به شرط کارشناسی
امروزه، همانطور که بخشی از سرمایه های زندگی هر فرد، صرف خرید اتومبیل و سایر وسایل نقلیه می شود، زیبایی و مرتب بودن خودرو نیز از اهمیت زیادی برای مردم برخوردار است. به کمک صافکاری به شرط کارشناسی شما می توانید اتومبیل خود را در صورت لزوم برای ترمیم و تعمیرات، به مراکز صافکاری بسپارید.
صافکاری، به روش های گوناگون و ابزارهای متفاوت و مختلفی انجام می شود. در این مقاله می توانید با کاربرد و هزینه ی صافکاری، و به طور تخصصی با صافکاری کاپوت و سقف خودرو آشنا شوید.
صافکاری و مزایای آن
صافکاری خودرو، یکی از حرفه های ترمیمی وسایل نقلیه می باشد.
زمانی که بخش کوچک یا بزرگی از اتومبیل آسیب می بیند یا دچار تورفتگی می شود خودرو نیاز به ترمیم و تعمیردوباره پیدا می کند.
با توجه به اهمیت روزافزون خودروها و افزایش قیمت اتومبیل در ایران، صافکاری خودرو از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است. صافکاری معمولا به روش های مختلفی انجام می شود.
اگر آسیب به بدنه ی خودرو در حد خط و خش ساده باشد، میتوان با پولیش و برداشتن یک لایه از رنگ خودرو آن را برطرف نمود.
اگر آسیب به بدنه ی خودرو در حد تورفتگی باشد، صافکار می تواند با تکنیک های صافکاری به شرط کارشناسی به روش پی دی آر و یا با دستگاه بدنه ی خودرو را ترمیم و تعمیر نماید.
اما اگر خودرو آسیبی بسیار شدید دیده باشد و رنگ خودرو از میان برود، خودرو به وسیله صافکاری و نقاشی قابل ترمیم و تعمیر می باشد. اما اگر هیچ کدام از این راه ها پاسخگوی آسیب بدنه ی خودروی شما نبود در صورت لزوم تعمیر کار ممکن است آن قطعه را تعویض نماید.
صافکاری به شرط کارشناسی سقف خودرو
قطعه ی سقف، بخشی از اتومبیل است که در بالای کابین سرنشینان قرار گرفته و از سرنشینان در برابر نور آفتاب، باران، باد و سایر عناصر خارجی محافظت می کند.
از آنجا که خودروهای اولیه در هنگام استفاده از کالسکه هایی که توسط اسب ها کشیده می شدند، طراحی شده بودند، سقف های اولیه وسایل نقلیه از متریال و طراحی های مشابهی برخوردار بودند.
در سال های بعدی، انواع مختلفی از سقف های خودرو تولید شدند که در زیر آنها را نام بردیم.
- سقفهای کروکی یا کانورتیبل
- ماژولهای سقف
- سقف سخت
- سقفهای بازشو
- سقفهای تی
- سقفهای تارگا
- سقفهای وینیل
همانطور که پیشتر گفتیم سقف خودرو، یک سطح افقی بزرگ است که معمولا در معرض فرورفتگی های مختلفی مانند توپ، میوه، سنگ و تگرگ و... قرار میگیرد.
خوشبختانه بیشتر تورفتگی ها و آسیب هایی که ناشی از موارد بالا هستند با صافکاری به شرط کارشناسی به روش پی دی آر یا با دستگاه قابل مرمت و تعمیر هستند.
در حین انجام صافکاری به شرط کارشناسی، اگر سقف برداشته شود، صافکار به سادگی میتواند به پشت فرورفتگی سقف دسترسی بیاید.
معمولا آسیب ناشی از تگرگ و سایر ضربه ها مانند توپ و... با تکنیک های صافکاری پی دی آر و بدون رنگ از بین برده می شوند. چراکه به رنگ خودرو آسیبی نمیرسانند و سبب تغییر شکل صفحه سقف نمی شوند.
اما متاسفانه در برخی از موارد آسیب ها به قدری شدید هستند که رنگ و شکل بدنه خودرو به طور جدی آسیب می بیند. فرم بدنه خودرو تغییر می کند و دچار رنگ پریدگی می گردد.
در بعضی از تصادفات بسیار شدید یا برای مثال سقوط درخت و اجسام خیلی سنگین بر روی خودرو این اتفاق ها می افتند. در این هنگام این آسیب و فرورفتگی ها با استفاده از صافکاری پی دی آر قابل ترمیم نیستند و اتومبیل به تعویض صفحه سقف نیازمند است.
صافکاری به شرط کارشناسی کاپوت خودرو
کاپوت یا درب موتور خودرو، پوششی لولایی است که بر روی موتور وسایل نقلیه قرار می گیرد. این قطعه به کاربر امکان می دهد که بتواند به اجزای موتور برای تعمیر و نگهداری آن دسترسی بیابد.
با فرایند صافکاری به شرط کارشناسی با روش بدون رنگ یا پی دی آر و یا با دستگاه می توان اکثر کاپوت های آلیاژی یا فلزی را تعمیر نمود.
با توجه به اینکه اکثر کاپوت ها به سادگی از بدنه ی خودرو قابل جداشدن هستند و آستر آن را نیز می توان به راحتی از روی کاپوت خودرو جدا کرد، صافکار به راحتی می تواند به زیر کاپوت دسترسی بیاید و به تعمیر و ترمیم تورفتگی بپردازد.
در صورت بارش تگرگ و ایجاد تورفتگی بر روی بدنه کاپوت صافکار به سادگی می تواند به ترمیم و تعمیر کاپوت خودرو بپردازد. البته به شرطی که کاپوت اتومبیل دچار رنگ پریدگی و ترک رنگ نشده باشد. و تورفتگی پیچیده نباشد.
انواعی از کاپوت ها در دنیای وسایل نقلیه وجود دارند که از جنس فیبرکربن یا فایبرگلاس هستند و با روش صافکاری بدون رنگ یا پی دی آر و دستگاه قابل ترمیم نیستند.
بنابراین بعید به نظر می رسد که این نوع کاپوت ها قابل ترمیم و تعمیر باشند و احتمالا تعمیر کار پیشنهاد تعویض کاپوت را به مشتری می دهد.
وظایف کاپوت
- حفاظت از موتور
- قابلیت دسترسی به موتور
- عایقی برای صدای موتور
- محافظت از سرنشینان
- زیبایی خودرو
در واقع صافکاری به شرط کارشناسی با دستان صافکار اما به کمک ابزارهای مختلفی انجام می شوند که هر کدام کاربرد خاصی دارند. این ابزارها مانند:
- وسایل بتونه کاری
- تگرگ کش چسبی
- پمپ رنگ
- سمباده
- میله PDR
- خشک کن رنگ
- دستگاه بدون رنگ مغناطیسی
- دستگاه جوش
- ابزارهای چوبی
- وسایل بتونه کاری
- شاسی کش
- پولیش
- مشتی و قالب تنه
وسایل بتونه کاری
- دستگاه هات باکس
- دستگاه مکش
- دستگاه لیزری
- دستگاه اتوماتیک
- دستگاه و ابزار چسبی
- دستگاه بادگیری
مزایای استفاده از دستگاه هاتباکس صافکاری
- عدم استفاده از مواد مصرفی دیگر همچون چسب، بتونه، رنگ و آستر هنگام کار با دستگاه هاتباکس صافکاری
- افزایش کیفیت اتومبیل تعمیر شده
- انجام سریع تر فرایند صاف کردن تو رفتگی ها
- بالا رفتن سود متخصصان و بهره وری
- راحتی کار با دستگاه هاتباکس صافکاری
- عدم نیاز به بتونه کاری، صاف کردن مکانیکی و رنگ کاری اضافی
- عدم نیاز به زمان صرف کردن برای جدا کردن قطعات خودرو
مزایای استفاده از دستگاه لیزر برای صافکاری
- استفاده از دستگاه های صافکاری لیزری ، صرفه جویی در زمان و انرژی است.
- بعد از صافکاری هیچ اثری از صافکاری به شرط کارشناسی باقی نمی ماند و با هیچ شیوه ای نمی توان متوجه صافکاری در آن نقطه از بدنه خودرو شد.
هزینه صافکاری pdr چگونه است؟!
یکی از مزایای صافکاری به شرط کارشناسی، به روش PDR هزینه ی کم و مقرون به صرفه بودن این روش است.
با این حال هزینه ی صافکاری به شرط کارشناسی با میلهPDR به عوامل زیادی بستگی دارد. که در ادامه ذکر خواهیم کرد.
- مدل و برند وسیله نقلیه
- ابزار مورد نیاز برای صافکاری
- قسمت آسیب دیده
- میزان ضربه وارد شده و عمیق یا سطحی بودن آسیب دیدگی
- میزان تخصص و اجرت تعمیرکار یا صافکار
- نیاز یا عدم نیاز به رنگ
- نیاز یا عدم نیاز به خرید قطعات یدکی
- میزان سختی کار و زمان مورد نیاز
چه فرورفتگیهایی را میتوان با صافکاری به شرط کارشناسی بدون رنگ تعمیر کرد؟
- آسیب های ایجاد شده بر اثر تصادف
- ضربه زدن به درب و سایر قطعات خودرو
- آسیب های ایجاد شده بر اثر بارش تگرگ
- برخورد توپ یا موارد شبیه به آن